De Vibrator: 5 Voordelen Die Je Nog Niet Kende

Gepubliceerd apr. 18, 22
6 min read

Sex Spelletjes

0 ‘Kijk, dit is de We-Vibe Chorus’, zegt ze terwijl ze een reuzenkikkervisje voor de camera houdt in ‘kosmisch roze’ dat zo kan bijbeunen als presse-papier. Dan volgt de uitleg over welk deel van het dikkopje inwendig gaat en welk deel tegen de clitoris schurkt. ‘Het werkt met een app op je smartphone die zowel zender als ontvanger moeten hebben.

Een uitkomst, ook voor Tess. Want ze deelt weliswaar lief en leed met echtgenoot Jay, ze heeft daarnaast nóg een maatje. ‘Hiervoor zagen we elkaar zo’n één keer in de week en gebruikten we die speeltjes misschien eens per jaar. Inmiddels is dat eens in de twee weken geworden.’ En omdat slimme speeltjes met smartphones werken, ontstond er, als vanzelf, een moderne variant van virtuele gemeenschap: telefoonseks 2.

De Vibrator: 5 Voordelen Die Je Nog Niet KendeLush 2

Bel met beeld en zie wat je teweegbrengt. Natuurlijk, je kunt ook videochatten terwijl je de zaak letterlijk in eigen hand houdt, ‘maar het geeft juist die extra connectie als de ander dat ding bestuurt. Het voelt meer alsof je het ook echt samendoet.’ Niet op je best maar wel zin? Schakel gewoon de videofunctie uit.

De Beste Sextoys Voor Mannen

Seks in het openbaar alleen voor avonturiers? Ook conservatievere geesten kunnen zich publiekelijk overgeven aan gedeelde verdekte ­intimiteit. Als Tess en Jay uit eten gaan, draagt ze weleens een trillende verstekeling mee. ‘En als de ober eraan komt dat ding aanzetten. Het is ondeugend, stiekem. Je deelt een geheimpje waarmee je elkaar kunt teasen zonder dat iemand het doorheeft.’ De mogelijkheden zijn legio.

Voor haar een vibrator en voor hem een stimulator, een met zacht materiaal gevoerde koker voor de mannenmassage. Wat hij doet, voelt zij en vice versa. Ze heeft hem samen met Jay getest. In hetzelfde huis, op een andere verdieping. Maar na een paar ‘voel je al wat, schat?’ over en weer, werden de pogingen tot lange afstandsseks gestaakt.

‘Bluetooth is niet bedacht om door een lichaam heen te dringen. Nu hebben sommige speeltjes een alternatief systeem met een externe afstandsbediening, die je in de buurt moet houden van je telefoon. Die vangt het bluetoothsignaal op en zendt een sterker signaal naar het speeltje zelf.’ Social distancing Tess is ervan overtuigd dat met voortschrijdende technologie en een grotere bekendheid meer mensen aan de smart sex toys gaan.

Sex Speeltjes - Trending

‘Zelfs als we ons niet meer aan de regels van social distancing hoeven te houden zijn er nog zat mensen die een latrelatie hebben of die elkaar om wat voor reden maar beperkt kunnen zien.’ Tess noemt het een serieus segment in de seksspeeltjesmarkt. Seksspeeltje kopen? Alle Seksspeeltjes online. Maar hoe ver de techniek ook voortschrijdt, het blijft een alternatief voor wat mensen écht willen: ­fysiek menselijk contact.

Vorige week bleek uit eigen onderzoek van EDC dat van de Nederlandse singles 85 procent meer masturbeert dan voor de lockdown, van de stelletjes is dat 39 procent. Allicht (Stille vibrator). Nu singles, mensen met een latrelatie en polyamoreuzen verstoken zijn van een tweede (derde of vierde) lichaam, zullen ze voor hun lijfelijke pleziertjes wat creatiever aan de slag moeten.

EDC zag onder andere de verkoop van vibrators en levensechte sekspoppen toenemen. Er komen gemiddeld tweeduizend extra bestellingen per dag binnen en het bedrijf heeft veertig mensen moeten aannemen om de drukte op te vangen. Dat is één deel van het verhaal, dat van ouderwetse soloseks in nieuwemediatijden. De andere kant is dat in het internettijdperk iedereen zich kan overgeven aan virtuele gemeenschap, quarantaine of geen quarantaine (we vibe chorus review).

Brenda Ontwerpt Seksspeeltjes: Ik Test Alle Toys Zelf'

Internet of things, ook tussen de dekens Het zat eraan te komen. Als het internet of things de slaapkamer binnendringt met slimme speakers en wekkers, dan ook tussen de dekens. Al zijn de slimme speeltjes bij EDC nu nog een niche en maken ze slechts 0,43 procent uit van het assortiment van bijna 14 duizend producten, zegt productiespecialist Roy Tolner (Koop Seksspeeltjes met gratis verzending).

‘Vergeleken met april vorig jaar is de omzet hier met 350 procent toegenomen.’ En Nederlanders zijn early adopters: bij Wow Tech staan we zevende op de wereldranglijst van afnemers. Rief merkt dat het seksspeeltje zich definitief heeft bevrijd uit zijn niche van ‘abonneecadeau bij damesblad’ en dat je niet single hoeft te zijn om in je eentje te genieten.

Maar slimme speeltjes vinden niet alleen hun weg naar van elkaar verwijderde partners. Het feit dat seks-op-afstand mogelijk is, resulteert in creatievere toepassingen dan de traditionele een-op-eenseks. Kijk daarvoor naar de webcamwereld. Kiiroo, een Nederlands bedrijf dat het accent legt op speeltjes voor mannen en stellen, is onder andere daar actief.

Sekspop Kopen

‘Met een uitzending kun je dat in principe ongelimiteerd doen’, legt technisch directeur van Kiiroo Maurice Op de Beek uit. ‘Meerdere klanten van camseks kunnen tegen betaling het speeltje van een webcammodel bedienen. De betaling van de kijker wordt omgezet in een signaal. Hoe hoger het bedrag, hoe heftiger de vibraties.’ Andersom kan ook.

Of een slim speeltje dat hartslag en temperatuur meet, als trainingsmaatje voor mannen die te snel klaarkomen. En de heilige graal in slimmespeeltjeswereld, de seksrobot? Op de Beek: ‘Die laat nog op zich wachten. Ik geloof daar niet zo in. Productspecialist weet alles over seksspeeltjes. Maar dat komt door de praktische en niet de technische problemen.

In het onderzoek van Wow Tech antwoordde 45 procent van de negenduizend ondervraagden dat ze zich konden voorstellen een zo'n speeltje te kopen. Rief : ‘We zien om ons heen allerlei andere merken die nu ook apps aan hun speeltjes toevoegen.’ Het voelt misschien nog wat onwennig, maar geef het een paar jaar en wat vertrouwen en Motor Bunny en Titan Masturbator hebben ook de digitale markt gepenetreerd.

Sekstip: Hoe Reinig Je Je Sextoys?

Megan Smit, productspecialist bij de webwinkel voor seksspeeltjes Easy, Toys, weet het wel zeker: dit komt door de coronacrisis. "Al vanaf de eerste lockdown zien wij een enorme stijging van onze omzet", zegt ze. "In 2019 draaiden we een omzet van 33,4 miljoen euro, in 2020 was dat 65 miljoen euro." 'Meer tijd om het randje op te zoeken' Ze denkt dat mensen meer seksspeeltjes kopen omdat ze meer tijd hebben voor zichzelf en voor elkaar.

Wat Je Moet Weten Over Het Veilig Gebruik Van SeksspeeltjesWat Zijn De Beste Seksspeeltjes Van 2022?

We zien bijvoorbeeld dat speeltjes met een app veel populairder zijn geworden. Die kun je vaak door je partner van over de hele wereld laten bedienen."Ook Salidevi Kipping, die als marketeer bij de webwinkel Willie. nl werkt, denkt dat mensen door de coronacrisis sneller toe zijn aan iets nieuws. "Stellen zitten nu toch wat meer op elkaars lip en daardoor duiken ze wat sneller de slaapkamer in." Maar ook singles kopen meer seksspeeltjes."Sinds de avondklok is ingegaan merken wij dat de verkoopcijfers weer verder zijn gaan stijgen, we verkopen nu 44 procent meer dan voor de avondklok. Mensen hebben 's avonds niets te doen.""Ik verwacht dat we het komende jaar nog wel 20 procent gaan groeien", zegt ze. "Het taboe rondom seksspeeltjes wordt steeds verder doorbroken, deels doordat mensen meer tijd hebben om zichzelf en alles rondom hun sexual wellness te onderzoeken." En na het eerste seksspeeltje komt het tweede, zegt ze, dus die verkoop zet volgens haar nog wel even door - Seksspeeltjes, hoe en wat?.

Meer van Bestellen

Navigation

Home